Nieuws

Ook Bever verkent 'Portugalroute' bij zoektocht naar accountant

Beursfonds Bever Holding uit Wassenaar heeft bij de zoektocht naar een nieuwe accountant ook contact opgenomen met het Portugese kantoor CFA, dat eerder de jaarrekening van Value8 controleerde.

In april van dit jaar werd bekend dat vastgoedbedrijf Bever Holding, samen met enkele andere beursfondsen, de Amsterdamse beurs Euronext zou moeten verlaten. De beursgenoteerde bedrijven zaten al enige tijd op het 'strafbankje' van de beurs, omdat ze er niet in slaagden een oob-accountant te vinden voor de controle van de jaarcijfers.

Als voor 6 november geen oob-accountant is gevonden, dan volgt delisting van het aandeel Bever Holding. Het vastgoedconcern heeft zich, in navolging van Value8, inmiddels gemeld bij het Portugese kantoor Cravo, Fortes, Antão & Associados (CFA) en een verzoek ingediend of CFA bereidt zou zijn de jaarrekening over het boekjaar 2023 te controleren.

Volgens een persbericht van Bever van eind september wacht het bedrijf nu op een reactie van CFA. "Indien er nadere ontwikkelingen zijn ten aanzien van het aanstellen van een accountantskantoor, zal Bever Holding haar aandeelhouders daarover informeren."

CFA

Investeringsmaatschappij Value8 kon in mei van dit jaar melden dat het Portugese CFA de controle van de jaarrekening over het boekjaar 2022 zou verrichten, nadat het kantoor zich had geregistreerd als oob-accountantsorganisatie bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die 'Portugalroute' zorgde voor de nodige reacties in de sector.

CFA werd door de registratie bij de AFM de zevende oob-accountantsorganisatie op de Nederlandse markt. De jaarcijfers over 2022 van Value8 werden eind augustus door de aandeelhoudersvergadering vastgesteld. CFA is door de ava van Value8 ook benoemd als accountant voor het boekjaar 2023.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.