Nieuws

Value8 nog steeds geen goedgekeurde cijfers

De jaarcijfers over 2016 van investeringsmaatschappij Value8 zijn nog steeds niet goedgekeurd door de accountant.

Volgens topman Peter Paul de Vries komt dit door het lopende onderzoek naar trustkantoor BK Group, een dochterbedrijf van Value8. BK Group wordt verdacht van het mogelijk meewerken aan belastingontduiking en witwaspraktijken.

De jaarrekening van het bedrijf is inmiddels drie maanden te laat, waardoor toezichthouder AFM een boete kan opleggen. "Op de aandeelhoudersvergadering is aangegeven dat eerst het onderzoek naar BK moet zijn afgerond alvorens het jaarrekeningtraject kan worden afgerond en dat Value8 daarover niet communiceert. Dat beleid wijzigt niet", liet De Vries woensdag desgevraagd weten.

De Vries laat wel weten dat Value8 binnenkort een update over de prestaties van het afgelopen half jaar naar buiten brengt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.