Nieuws

PwC in VS opent internationaal advocatenkantoor

PwC heeft in de VS een eigen advocatenkantoor opgezet. Onder de naam ILC Legal bedient het kantoor in eerste instantie Amerikaanse cliënten, met een focus op internationaal werk.

ILC Legal start met een vestiging in Washington DC en vijf advocaten, afkomstig uit Duitsland, Polen, Canada en Spanje. Het kantoor wordt geleid door Richard Edmundson, voorheen partner van PwC Legal in Londen. Volgens hem wordt de oprichting van het nieuwe kantoor ingegeven door marktontwikkelingen. Cliënten zoeken steeds meer naar adviseurs die hen kunnen bijstaan bij internationale transacties. Voor binnenlandse opdrachten verwijst ILC opdrachtgevers door naar PwC Legal.

ILC Legal is als advocatenkantoor gelieerd aan PwC, maar opgezet als afzonderlijke juridische entiteit en dus gescheiden van de accountantspraktijk. Het kantoor wil met name adviseren in internationale dossiers op terreinen als fusie en overname, corporate herstructureringen, arbeidsrecht, financiële diensten, geschillenbeslechting en cybersecurity. Voorlopig zijn er geen concrete plannen voor meer vestigingen van ILC in de VS, maar Edmundson sluit dat ook niet uit.

Concurrentie 

Volgens Edmundson is bewust gekozen voor Washington als vestigingsplaats. Niet alleen biedt die stad op zich al een flinke markt, maar bovendien staat de American Bar Association advocaten daar toe om zich te registreren als foreign legal consultant. Dat betekent dat zij bijvoorbeeld ook Brits recht mogen praktiseren.

Inmiddels tellen PwC, Deloitte, EY en KPMG samen zo’n 8.500 juristen, blijkt uit onderzoek van The American Lawyer. PwC is daarvan de grootste (circa 2.500 juristen in 85 landen). Tweederde van de grote advocatenkantoren in de VS is bezorgd over de toenemende concurrentie vanuit de big four. 

Bron: Advocatie

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.