Nieuws

MKB-kredietcoach brengt financieringsgids voor ondernemers

MKB-kredietcoach komt met een nieuwe gids voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering. De gids moet helpen bij het voorbereiden van de financieringsaanvraag.

Volgens accountant Jan Wietsma, mede-eigenaar van MKB-kredietcoach, slagen ondernemers in het micro- en kleinbedrijf er lang niet altijd in om een financiering te krijgen. Financieringsaanvragen worden door financiers wegens gebrek aan kwaliteit vaak afgewezen. "Maar ondernemers kloppen ook regelmatig bij het verkeerde loket aan. De bank is tegenwoordig niet altijd de juiste partij om je financiering te regelen. Het aanbod is tegenwoordig veel groter", aldus Wietsma. Volgens hem zien veel ondernemers door de bomen het bos niet meer.

De Financieringsgids 2018 geeft inzicht in de verscheidenheid aan financieringsmogelijkheden die er inmiddels zijn en biedt ondernemers tips en trucs om hun werkkapitaal in de greep te houden. 

Slimme software

Ondernemers krijgen gemiddeld eens in de vijf jaar met een financieringsvraagstuk te maken, stelt Wietsma. Inzet van slimme software kan helpen bij het oplossen daarvan. "Daarmee kunnen veel werkkapitaalvraagstukken en eenvoudige leaseaanvragen binnen een uur opgelost worden. Dat houdt in dat een klant nadat hij het accountantskantoor heeft verlaten al een offerte van de financier heeft en in sommige gevallen het geld al op zijn rekening heeft staan." 

Volgens Wietsma zorgt de toepassing van software er ook bij meer complexe financieringsvraagstukken voor dat er minder tijd opgaat aan rekenwerk, wat meer ruimte biedt voor het bespreken van de businesscase van de klant. "Uiteindelijk wordt daarop gefinancierd."

Ondernemer Kees de Jong stelde recent in een artikel op Accountant.nl dat accountants te afwezig zijn bij het oplossen van financieringsvraagstukken in het mkb. Accountants die gebruik willen maken van de Financieringsgids en de software voor financieringsaanvragen kunnen hiervoor in februari ook een tweedaagse opleiding volgen. De Financieringsgids 2018 is gratis te downloaden via de website van MKB-kredietcoach.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.