Nieuws

Financieel directeur Patisserie Valerie neemt ontslag

Chris Marsh, accountant en financieel directeur van de Britse beursgenoteerde bakkersketen Patisserie Valerie, stapt op vanwege een boekhoudschandaal.

Dat meldt Patisserie Valerie, dat zijn ontslag per direct heeft geaccepteerd. Chartered accountant Marsh, die twaalf jaar geleden bij de bakkersketen begon, werd eerder deze maand gearresteerd op verdenking van fraude nadat er significante onregelmatigheden in de boekhouding werden ontdekt.

Aanvankelijk leek er een tekort te zijn van 20 miljoen Britse pond, maar dat bedrag bleek later toch hoger uit te vallen. Een faillissement werd op het nippertje voorkomen door een kapitaalinjectie met persoonlijk geld van de bestuursvoorzitter en kortingen van leveranciers. Patisserie Valerie heeft inmiddels PwC in de arm genomen om de boeken te controleren, evenals belastingexperts Alvareze & Marsal.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.