Nieuws

FRC onderzoekt audit Grant Thornton bij Patisserie Valerie

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) start een onderzoek naar het controlewerk van Grant Thornton bij bakkersketen Patisserie Valerie.

Dat melden Britse media. Eerder kondigde de FRC al aan onderzoek te doen naar het boekhoudschandaal bij de bakkersketen nadat er significante onregelmatigheden in de boekhouding werden ontdekt. Als gevolg van dat verkennende onderzoek gaat de toezichthouder nu de audits van Grant Thornton over boekjaren 2015 t/m 2017 onderzoeken, evenals de rol van cfo en chartered accountant Chris Marsh.

Grant Thornton zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Marsh werd eerder al op non-actief gesteld en kort daarna gearresteerd op verdenking van fraude, maar is inmiddels weer vrij op borgtocht. Een faillissement bij Patisserie Valerie is dankzij een kapitaalinjectie van de bestuursvoorzitter en kortingen van leveranciers op het laatste moment afgewend.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.