Nieuws

FRC onderzoekt boekhoudschandaal Patisserie Valerie

De Britse toezichthouder FRC gaat onderzoek doen naar een boekhoudschandaal bij Patisserie Valerie, een beursgenoteerde Britse bakkersketen.

Eerder deze week werd de handel in aandelen van het bedrijf al stopgezet, nadat er significante onregelmatigheden in de boekhouding werden ontdekt. De cfo, chartered accountant Chris Marsh, is op non-actief gezet. Marsh, voormalig accountant bij EY, was sinds 2006 de cfo bij het bedrijf.

Patisserie Valerie liet donderdag weten dat het een "directe kapitaalinjectie" nodig heeft om een faillissement te voorkomen. Naar verluidt zit er een gat in de begroting van 20 miljoen Britse pond. Analisten verwachten dat de FRC zowel de rol van Marsh als accountant Grant Thornton zal onderzoeken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.