Nieuws

KPMG bewindvoerder Patisserie Valerie

KPMG UK is aangesteld als bewindvoerder bij bakkersketen Patisserie Valerie.

Dat melden Britse media. Patisserie Valerie maakte deze week bekend dat het niet is gelukt om overeenkomsten met banken te treffen, waardoor de keten niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. KPMG kondigde kort daarop aan zeventig winkels meteen de deuren zullen sluiten en negenhonderd medewerkers hun baan kwijtraken. Patisserie Valerie telt in totaal meer dan drieduizend medewerkers.

De Britse toezichthouder is vorig jaar een onderzoek gestart naar onregelmatigheden in de boekhouding. Als gevolg van dat verkennende onderzoek kondigde de toezichthouder in november 2018 aan de audits van Grant Thornton over boekjaren 2015 t/m 2017 onderzoeken, evenals de rol van Chris Marsh, de cfo van de bakkersketen en tevens chartered accountant.

Grant Thornton zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Marsh werd eerder al op non-actief gesteld en kort daarna gearresteerd op verdenking van fraude, maar is inmiddels weer vrij op borgtocht.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.