Nieuws

FRC: 'Laat aandacht voor basiscijfers niet verslappen door brexit en IFRS'

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) ziet een toename van 'basisfouten' in de cijfers van bedrijven vanwege de focus op brexit en de implementatie van nieuwe IFRS-regels.

De FRC stuurt jaarlijks in de aanloop naar het nieuwe jaarverslagenseizoen een brief aan audit chairs en finance directors van beursgenoteerde bedrijven, waarin zij de verschillende aandachtsgebieden voor het aankomende jaar bespreekt. De FRC hamert er dit keer op dat onder invloed van veranderende regelgeving (IFRS 9, IFRS 15 en IFRS 16) en de brexit de aandacht voor de basis van de cijfers niet moet verslappen.

"In times of change and uncertainty – whether due to new accounting standards or broader economic events like the UK exiting the EU – management’s attention will rightly be focused on ensuring that there is quality disclosure around the key judgments and estimates they make in determining material matters in their reports and accounts. However, management also need to have effective procedures in place to ensure compliance with the basic reporting requirements of IFRS, which investors take as a given in audited reports and accounts", aldus Paul George, executive director van corporate governance en reporting.

De FRC zegt begrip te hebben voor de uitdagende omstandigheden waar bedrijven mee te maken hebben vanwege de brexit, maar verwacht van bedrijven dat zij meerdere brexit-scenario's goed doorrekenen.

"The broad uncertainties that may still attach to brexit when companies report will require disclosure of sufficient information to help users understand the degree of sensitivity of assets and liabilities to changes in management’s assumptions. We expect that many companies will want to consider a wider range of reasonably possible outcomes when performing sensitivity analysis on their cash flow projections and which should be disclosed and explained", aldus George.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.