Nieuws

Rabobank en ABN Amro missen derivaten-deadline

Het gaat ABN Amro en Rabobank niet lukken om de deadline die was gesteld voor het afhandelen van het derivatendossier te halen. Waarschijnlijk zal een derde van de mkb'ers pas in de loop van 2019 een compensatievoorstel krijgen van de banken.

Dat meldt onder meer het Financieele Dagblad. De Rabobank meldt dat ruim tweederde van de klanten voor het einde van 2018 een aanbiedingsbrief ontvangt met een berekening en een uitgebreide toelichting. De overige klanten ontvangen een verkorte brief (zonder berekening en toelichting) waarin de bank een volledig voorschot biedt.

Het voorschot is volgens de bank "een goede indicatie" van het bedrag waar zij volgens het herstelkader minimaal recht op hebben. Klanten die een te hoog voorschot hebben gekregen hoeven niets terug te betalen.

ABN Amro zegt dit jaar wel "heel ver" te komen en verwacht dat het dossier voor alle 7.110 gedupeerde klanten in het eerste kwartaal van 2019 kan worden afgesloten.

Compensatieregeling

In 2016 gingen in totaal zes banken akkoord met een grote compensatieregeling voor de schade die mkb-ondernemers hadden geleden door de rentederivaten. Rentederivaten zijn bedoeld om ondernemers te beschermen tegen een stijging van de rente. Vanwege de financiële crisis ging de rente echter sterk omlaag, waardoor ondernemers met hoge kosten werden geconfronteerd. Veel mkb'ers kwamen daardoor in grote financiële moeilijkheden.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.