Nieuws

Deloitte UK stelt maximaal aantal controleklanten voor

Deloitte UK denkt dat het stellen van een maximum aan het aantal controleklanten dat een accountantskantoor mag accepteren een oplossing kan zijn voor de competitieproblemen op de Britse auditmarkt.

Dat zegt Deloitte UK in zijn bijdrage aan het onderzoek van de Competition and Market Authority (CMA), die onderzoek doet naar de Britse auditmarkt naar aanleiding van een reeks boekhoudschandalen. Deloitte denkt ook dat belangenconflicten voorkomen kunnen worden door een scheiding aan te brengen tussen controle en adviesklanten.

Volgens Deloitte UK komt het "zeer zelden" voor dat er een belangenconflict is doordat Deloitte bij een klant zowel controle- als advieswerkzaamheden uitvoert, maar denkt het dat een verbod daarop zou kunnen helpen bij het herstellen van het publieke vertrouwen in de Britse auditmarkt.

Vooruitlopend op de resultaten van het onderzoek van de CMA kondigde KPMG UK gisteren aan dat het voortaan geen non-auditwerk meer doet voor FTSE 350-controleklanten. De CMA maakt waarschijnlijk eind dit jaar haar conclusies bekend.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.