Nieuws

KPMG UK voortaan alleen audit-only voor FTSE 350-controleklanten

KPMG UK stopt met non-auditwerk voor FTSE 350-bedrijven waarbij het controlewerkzaamheden verricht.

Dat heeft Sky News vandaag bekendgemaakt. Bill Michael, de voorzitter van KPMG UK, heeft volgens Sky News inmiddels alle 625 partners van het kantoor op de hoogte gesteld van de beslissing.

Daarmee is KPMG UK de eerste van de big four die de scheiding van controle- en advieswerk gaat hanteren in het Verenigd Koninkrijk. Het kantoor stond sinds deze zomer onder verscherpt toezicht van de Financial Reporting Council (FRC) naar aanleiding van "een onacceptabele verslechtering van de controlekwaliteit". KPMG UK wordt daarnaast onderzocht voor zijn rol in het boekhoudschandaal bij het inmiddels failliete Britse bouwbedrijf Carillion.

Het kantoor heeft momenteel negentig FTSE 350-controleklanten en verdiende in 2017 221 miljoen Britse pond aan non-auditwerk bij controleklanten. De verwachting is dat de scheiding van controle- en advieswerkzaamheden een van de aanbevelingen zal zijn van de Competition and Markets Authority, dat naar aanleiding van een reeks boekhoudschandalen onderzoek doet naar de auditmarkt in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.