Nieuws

KPMG UK onder verscherpt toezicht na 'onacceptabele' daling auditkwaliteit

KPMG UK is door de Britse toezichthouder onder verscherpt toezicht geplaatst vanwege een "onacceptabele verslechtering" van de auditkwaliteit.

Dat heeft de Financial Reporting Council (FRC) besloten naar aanleiding van haar jaarlijkse inspectie van auditkwaliteit. Het verscherpte toezicht voor KPMG betekent in de praktijk dat er 25 procent meer inspecties zullen plaatsvinden bij audits van KPMG in 2018/19.

De toezichthouder inspecteerde 24 audits bij KPMG. 61 procent van de audits hadden lichte verbetering nodig. In 2017 was dat 65 procent. De FRC constateerde echter bij 50 procent van de controles van FTSE 350-bedrijven significante tekortkomingen, tegenover 35 procent in 2017.

Ook PwC, Deloitte en EY kregen een tik op de vingers vanwege verslechterende rapportcijfers. Bij de gehele big four was er volgens de FRC sprake van een "a failure to challenge management and show appropriate scepticism across their audits". Ook de audits van banken zouden vaak niet goed genoeg zijn.

Stephen Haddrill, ceo van de FRC: "At a time when public trust in business and in audit is in the spotlight, the Big 4 must improve the quality of their audits and do so quickly. They must address urgently several factors that are vital to audit, including the level of challenge and scepticism by auditors, in particular in their bank audits. We also expect improvements in group audits and in the audit of pension balances. Firms must strenuously renew their efforts to improve audit quality to meet the legitimate expectation of investors and other stakeholders."

De FRC heeft ook resultaten gepubliceerd van de inspecties bij BDO, Grant Thornton, Mazars en Moore Stephens. Deze kantoren wisten allemaal hun rapportcijfers te verbeteren.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.