Nieuws

Arrestaties in Estland rond witwassen Danske

De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

De opgepakte mensen waren werkzaam bij de afdeling van Danske in Estland. Zij zouden op de hoogte zijn geweest van de verdachte transacties bij het Estse onderdeel, dat tussen 2007 en 2015 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen verwerkte. Het zou onder meer om crimineel geld uit Rusland gaan. Nederlandse, Deense, Amerikaanse en Britse autoriteiten doen ook onderzoek naar de affaire.

In september zei Danske dat er 42 voormalige werknemers en tussenpersonen mogelijk betrokken zijn geweest bij het schandaal, dat de kop heeft gekost aan de topman en de voorzitter van de bank. In Denemarken heeft Danske, de grootste bank van het land, inmiddels een aanklacht aan zijn broek hangen.

De openbaar aanklager in Estland liet weten dat de opgepakte mensen allemaal de Estse nationaliteit hebben. De arrestaties werden dinsdag en woensdag uitgevoerd. Het is waarschijnlijk dat er nog meer arrestaties zullen plaatsvinden, aldus de aanklager.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.