Nieuws

EY weg bij de Facultatieve Groep

EY is niet meer de controlerend accountant van het crematoriumconcern De Facultatieve Groep.

Dat blijkt uit de jaarrekening van de Facultatieve over 2017. HLB Den Hartog heeft het stokje van EY overgenomen en de jaarrekening over 2017 goedgekeurd. Volgens het bestuur is afscheid genomen van EY om "een splitsing aan te brengen tussen de adviserende functie en de controlerende functie".

De Facultatieve kwam vorig jaar veelvuldig in het nieuws toen Follow the Money onthulde dat VVD-prominent Henry Keizer en zijn zakenpartners De Facultatieve voor een veel te lage prijs in handen hadden gekregen door boekhoudkundige trucs.

De onthullingen van Follow the Money leidde tot het vertrek van Keizer bij de VVD en tuchtklachten tegen accountants van EY, die uiteindelijk ongegrond werden verklaard door de tuchtrechter. Er loopt momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar Keizer. Het OM onderzoekt naar aanleiding van een aangifte of er sprake is geweest van oplichting en valsheid in geschrifte.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.