Nieuws

Hoger beroep SOBI in tweede tuchtzaak De Facultatieve ongegrond

Het hoger beroep van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI) in een tweede tuchtzaak tegen de controlerend accountant van het crematiebedrijf De Facultatieve is ongegrond. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Volgens SOBI verschafte de EY-accountant in de eerste klachtprocedure bewust onjuiste informatie aan de Accountantskamer over de rol die hij had bij de verkoop van aandelen van het crematiebedrijf aan de Facultatieve Groep B.V. Het CBb oordeelt dat SOBI dat ook in hoger beroep niet aannemelijk maakt en bevestigt daarom het oordeel van de Accountantskamer.

De Accountantskamer verklaarde in de eerste tuchtzaak de klachten deels niet-ontvankelijk en voor de rest ongegrond. Ook in die zaak bevestigde het CBb het oordeel van de Accountantskamer.

SOBI diende de klachten tegen de accountant in na berichtgeving van onderzoekssite Follow the Money over de overname van De Facultatieve door VVD-voorzitter Henry Keizer en drie zakenpartners. Zij zouden het crematiebedrijf voor een veel te lage prijs in handen hebben gekregen. Naar aanleiding van de ophef trad Keizer af als VVD-voorzitter.

EY en de betrokken accountant zijn tevreden met de uitspraak, zo meldt het kantoor.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.