Nieuws

Ex-voorzitter VVD Henry Keizer overleden

Voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer is zaterdag na een kort ziekbed overleden in Den Haag. Dat heeft een woordvoerder namens zijn vrouw laten weten. Zijn overlijden was geheel onverwacht.

Keizer (58) was voorzitter van de raad van bestuur van uitvaartbedrijf de Facultatieve Groep. Door de overname daarvan raakte hij in opspraak. Journalistiek onderzoeksplatform Follow the Money had zich in zijn financiële handel en wandel vastgebeten en gemeld dat Keizer in 2012 voor veel te weinig geld het uitvaartbedrijf had overgenomen. Daarbij zou hij een dubbele pet opgehad hebben, maar Keizer sprak van "onware beschuldigingen en insinuaties". Keizer legde in 2017 het voorzitterschap van de VVD neer "om de partij niet verder in diskrediet te brengen".

Er liep een strafrechtelijk onderzoek tegen hem op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. De opsporingsdiensten hadden bij Keizer voor twintig miljoen euro beslag gelegd, onder meer op zijn woning in Den Haag.

De VVD laat weten "met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van het plotselinge overlijden van onze oud-voorzitter Henry Keizer".

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.