Nieuws

'Topoverleg over Duitse bankenfusie'

De Duitse regering is intensief bezig met een mogelijke fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland.

Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg is er topoverleg geweest tussen minister van Financiën Olaf Scholz en topman Christian Sewing van Deutsche Bank over een eventuele samenvoeging van de grote financiële concerns.

Naar verluidt werd gesproken over concrete manieren waarop Berlijn kan assisteren bij een samengaan. Daarbij ging het onder meer om verandering van bestaande wetten om een combinatie van Deutsche Bank en Commerzbank belastingtechnisch minder kostbaar te maken. De onderhandelingen bevinden zich nog wel in een vroege fase, aldus de ingewijden.

Het Duitse blad Focus meldde zondag dat de overheid zou openstaan voor een fusie van de twee grootbanken en dat er verschillende scenario's voor een samengaan zijn besproken op het ministerie van Financiën.

De overheid is grootaandeelhouder van Commerzbank, met een belang van 15 procent. Berlijn heeft vaker gezegd dat Duitsland sterke banken nodig heeft voor zijn exportgerichte economie. Een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank zou hier een rol in kunnen spelen. In het verleden gingen al vaker geruchten de ronde dat de twee banken samen zouden kunnen gaan.

Op de beurs in Frankfurt zaten Deutsche Bank en Commerzbank duidelijk in de lift na de berichtgeving, met plussen tot bijna 6 procent. De twee banken hebben dit jaar juist te maken gehad met een scherpe daling van de beurskoersen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

Financiële instellingen rapporteren over vorderingen meten CO2-impact

Het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF) heeft een rapport uitgebracht over de vorderingen die de veertien aangesloten Nederlandse financiële instellingen hebben gemaakt met het berekenen van de CO2-impact van hun beheerd vermogen. Ze hebben de methodiek daarvoor tot nu toe toegepast op ruim een triljoen euro aan verzameld beheerd vermogen, bijna de helft van het totaal. Na verdere analyse van deze data zullen de leden hierover rapporteren in hun jaarverslagen.

x 0

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.