Nieuws

NBA consulteert nieuwe NBA-handreiking 1140 over NVKS

De NBA heeft de nieuwe NBA-handreiking 'De NVKS in vraag en antwoord' gepubliceerd, naar aanleiding van vragen die vooral van kleine accountantseenheden kwamen. De consultatieperiode loopt tot 30 maart 2018.

Per 1 januari moeten alle accountantspraktijken voldoen aan de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS). De invoering en toepassing van de NVKS heeft tot vragen geleid. "Vooral kleine accountantseenheden hebben vragen gesteld. In deze NBA-handreiking vinden kleine accountantseenheden nadere uitleg voor de toepassing in de praktijk. Maar veel uitleg is ook relevant voor grotere accountantseenheden", aldus de NBA.

Tijdelijke commissie

De nieuwe NBA-handreiking is gebaseerd op het rapport van de Tijdelijke commissie NVKS uit november 2017. De Tijdelijke commissie NVKS meldt in haar rapport enkele zaken die buiten haar opdracht liggen, maar waarvan zij het goed zou vinden als het Adviescollege voor Beroepsreglementering (ACB) de toepassing zou heroverwegen.

"Het ACB heeft haar evaluatie afgerond en de uitkomsten besproken met het bestuur. Op grond daarvan publiceert het ACB vandaag een document waarin zij haar visie op de 4 zaken uitlegt en een aantal wijzigingen (verlichtingen) in de regelgeving voorstelt. Deze voorstellen worden vanaf vandaag ook geconsulteerd", aldus de NBA. De visie en voorgestelde wijzigingen staan in het consultatiedocument.

Reageren is mogelijk tot 30 maart.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.