Nieuws

MAB nu 'open access'

Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB), opgericht in 1924, is vanaf deze maand in 'open access' voor iedereen vrij toegankelijk.

Het MAB is het enige Nederlandstalige academische open access-tijdschrift over nieuwe ontwikkelingen binnen de accountancy, bedrijfseconomie en daaraan verwante kennisgebieden. Artikelen worden altijd geschreven door experts en hebben een praktische relevantie.

MAB-redactievoorzitter prof. Philip Wallage (UVA-VU): "Nederland heeft via het Nationaal Plan Open Science de ambitie uitgesproken om in 2020 al het wetenschappelijke onderzoek vrij toegankelijk te laten zijn. Het MAB wil hier graag aan bijdragen en we krijgen hiervoor gelukkig veel steun vanuit onze lezers en overige stakeholders."

Volgens hoofdredacteur dr. Chris Knoops (EUR) is open access voor MAB-auteurs een belangrijke stap vooruit. "Onze artikelen zullen vaker en door meer mensen gelezen kunnen worden, ook door lezers zonder toegang via een universitaire bibliotheek."

In tegenstelling tot de meeste open access-tijdschriften zal het MAB geen financiële bijdrage vragen aan auteurs. De kosten voor publicatie worden betaald door partners en sponsoren. Iedereen kan het blad blijven steunen door het afsluiten van een print-abonnement.

» MAB in Open Access

Gerelateerd

Afbeelding Opinie

Houd bij publicatie voorlopige jaarcijfers alle 'haantjes de voorste' scherp in de gaten

Het cijferseizoen is voor de meeste beursgenoteerde ondernemingen inmiddels afgelopen. Althans de publicatie van hun voorlopige cijfers, die veelal niet zijn voorzien van een controleverklaring van de accountant. Voor sommige ondernemingen is het een streven 'haantje de voorste' te zijn en die voorlopige, nog ongecontroleerde cijfers zo snel mogelijk in het nieuwe jaar te publiceren.

x 1 88 4 Marcel Pheijffer

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.