Nieuws

MAB nu 'open access'

Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB), opgericht in 1924, is vanaf deze maand in 'open access' voor iedereen vrij toegankelijk.

Het MAB is het enige Nederlandstalige academische open access-tijdschrift over nieuwe ontwikkelingen binnen de accountancy, bedrijfseconomie en daaraan verwante kennisgebieden. Artikelen worden altijd geschreven door experts en hebben een praktische relevantie.

MAB-redactievoorzitter prof. Philip Wallage (UVA-VU): "Nederland heeft via het Nationaal Plan Open Science de ambitie uitgesproken om in 2020 al het wetenschappelijke onderzoek vrij toegankelijk te laten zijn. Het MAB wil hier graag aan bijdragen en we krijgen hiervoor gelukkig veel steun vanuit onze lezers en overige stakeholders."

Volgens hoofdredacteur dr. Chris Knoops (EUR) is open access voor MAB-auteurs een belangrijke stap vooruit. "Onze artikelen zullen vaker en door meer mensen gelezen kunnen worden, ook door lezers zonder toegang via een universitaire bibliotheek."

In tegenstelling tot de meeste open access-tijdschriften zal het MAB geen financiële bijdrage vragen aan auteurs. De kosten voor publicatie worden betaald door partners en sponsoren. Iedereen kan het blad blijven steunen door het afsluiten van een print-abonnement.

» MAB in Open Access

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.