Nieuws

Fiod doorzoekt woningen en accountantskantoor

De Fiod heeft vandaag doorzoekingen gedaan in twee woningen in Numansdorp en Rockanje en een accountantskantoor in Rotterdam. De verdenking is dat een 73-jarige man, woonachtig op Nederlandse Antillen, een opbrengst van vele miljoenen heeft ingebracht in een Stichting Particulier Fonds (SPF), vergelijkbaar met een trust.

Er is administratie in beslag genomen, zo meldt de opsporingsdienst.

De man heeft in zijn aangiften inkomstenbelasting over de jaren 2001 tot en met 2009 niets vermeld over de SPF. Een accountantskantoor heeft de aangiften inkomstenbelasting van de man ingevuld en ingediend. Een 52-jarige accountant was op persoonlijke titel betrokken als voorzitter van deze trust. De accountant en het accountantskantoor worden verdacht van medeplichtigheid aan de vermoedelijk opzettelijk onjuiste aangiften inkomstenbelasting.

Het vermoeden is dat de fiscus met deze fraude 120 duizend euro is misgelopen.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.