Nieuws

Tuchtklachten AFM tegen PwC-accountants in zaak SHV-dochters

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft donderdag tuchtklachten ingediend bij de Accountantskamer tegen twee accountants van PwC. Aanleiding is het onderzoek dat de toezichthouder vorig jaar startte naar aanleiding van publicaties in NRC Handelsblad naar omstreden betalingen bij dochterondernemingen van SHV.

De AFM maakte in april vorig bekend een onderzoek in te stellen naar PwC. Aanleiding voor het onderzoek zijn publicaties in NRC Handelsblad op 25 en 28 februari 2017 naar omstreden betalingen bij dochterondernemingen van SHV, onder meer bij Econosto Mideast in Dubai. Het onderzoek naar de rol van de accountantsorganisatie PwC in deze zaak loopt nog, aldus de toezichthouder.

Op grond van dit onderzoek dient de AFM tuchtklachten in tegen twee accountants van PwC. De klachten hebben betrekking op de wettelijke controles die zijn uitgevoerd naar jaarrekeningen over de boekjaren 2011-2014. Oudere boekjaren zijn op grond van het tuchtrecht verjaard.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.