Nieuws

PwC moet 625 miljoen schadevergoeding betalen aan FDIC

PwC US moet 625 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan de Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) vanwege nalatigheid bij de controle van Colonial Bank. Dat heeft een Amerikaanse rechter deze week bepaald.

Colonial Bank ging in 2009 failliet na een fraudezaak van bijna twee miljard dollar bij de grootste klant van de bank, Taylor, Bean and Whitaker (TBW). Bankmedewerkers werkten mee aan de fraude. 

Eind vorig jaar oordeelde de rechter al dat PwC nalatig is geweest bij de controle van de bank en dat de FDIC, de federale instantie in de VS die banktegoeden garandeert, een claim mocht indienen. De val van de bank kostte het verzekeringsfonds van de FDIC ongeveer 4,2 miljard dollar. 

PwC US is teleurgesteld over de uitspraak, zo meldt persbureau Bloomberg. "[W]e don't believe the FDIC is entitled to the recovery of any damages in this case in light of the Court's prior findings that numerous employees at Colonial actively and substantially interfered with our audits", aldus Phil Beck, een advocaat van PwC. Het kantoor is van plan in beroep te gaan tegen het vonnis. 

In februari schikte Deloitte, dat controlerend accountant was van hypotheekverstrekker TBW, voor bijna 150 miljoen dollar met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.