Nieuws

Wetsvoorstel oprichting Invest-NL naar Tweede Kamer

Het kabinet heeft vrijdag het wetsvoorstel voor de oprichting van Invest-NL ingediend bij de Tweede Kamer.

Invest-NL gaat vernieuwende en veelbelovende bedrijven ondersteunen die moeilijk aan financiering komen. Het gaat om de ondersteuning van bedrijven en projecten met maatschappelijke impact.

De Nederlandse financieringsinstelling zal allereerst een rol spelen bij risicovolle activiteiten op de thema's van het zogenaamde 'Missiegedreven Innovatiebeleid' en de topsectoren, waaronder de energietransitie, landbouw, gezondheid en veiligheid. Daarnaast richt Invest-NL zich op het mkb en start-ups en scale-ups die kunnen doorgroeien naar grotere ondernemingen.

Invest-NL kan putten uit een investeringskapitaal van 2,5 miljard euro. Een deel hiervan is bestemd voor de ondersteuning van export en buitenlandse investeringen. Hiervoor wordt een aparte instelling opgericht in samenwerking met ontwikkelingsbank FMO. Het kabinet zal dit vastleggen in een separaat wetsvoorstel.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.