Nieuws

Interesse bij accountantskantoren voor initiatief rechtsbijstandsverlener

Rechtsbijstandsverlener SRK wil de markt voor juridische diensten openbreken en gaat met eigen advocaten naar buiten te treden, zonder dat het formeel een advocatenkantoor is. Het initiatief, dat tegen de regels van de Orde van Advocaten ingaat, heeft de interesse gewekt van accountants- en advieskantoren.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Accountants- en advieskantoren met een juridische tak houden zich aan de regels van de advocatenorde, die eist dat advocaten alleen mogen optreden vanuit een organisatie die voor het merendeel in bezit is van advocaten.

Zij beperken zich nu tot juridische advisering en mediation en mogen alleen juristen naar de rechtszaal sturen die zijn uitgeschreven uit het advocatenregister. Daar staan zij cliënten alleen bij op rechtsgebieden waar het meebrengen van een advocaat niet verplicht is, zoals arbeidsrecht, huurrecht en bestuursrecht.

SRK gaat met het nieuwe inititatief onder het label Brand MR tegen de regels van de orde in. De rechtsbijstandsverlener werkt met een vast tarief van 3383 euro en mikt op klanten die te veel verdienen voor rechtsbijstand maar het inhuren van een advocaat zonder kostenplafond niet aandurven.

Ook minister voor Rechtsberscherming Sander Dekker heeft interesse in het initiatief wil in gesprek gaan met de Orde van Advocaten als zou blijken dat de regels van de orde een obstakel vormen voor SRK.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.