Nieuws

Cfo's steeds afhankelijker van big data

Financials kunnen binnen twee jaar niet meer zonder big data, denkt 72 procent van de Nederlandse cfo's. Een op de vijf kan dat nu al niet meer. Slechts tien procent van de cfo's maakt nog geen gebruik van big data.

Dat blijkt uit de FinTech Barometer 2019 van credit management-organisatie Onguard, een jaarlijks onderzoek onder ruim driehonderd finance professionals. De cfo's zetten big data vooral in ter onderbouwing bij het nemen van beslissingen (61 procent), om voorspellende analyses te maken (44 procent) en om grote, ongestructureerde gegevensbestanden te analyseren (26 procent).

Ruim de helft van de cfo's (57 procent) verwacht dat big data veel impact krijgt binnen de financiële wereld, met name als het gaat om bestaande processen en werkgelegenheid. Een op de drie cfo's ziet big data als bedreigend voor de werkgelegenheid (34 procent).

43 procent van de financieel directeuren noemt ook artificial intelligence (AI) als van invloed op de werkgelegenheid. Ruim de helft (52 procent) ziet robotisering als grootste bedreiging voor banen in Nederland.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.