Nieuws

Britse big four vinden eigen auditwerk niet goed genoeg

De Britse big four vinden de kwaliteit van hun audits niet goed genoeg is. Ze zijn echter op KPMG na tegen joint audits en het afsplitsen van de auditafdelingen.

Dat blijkt uit de antwoorden van de topbestuurders van de big four in het kader van het onderzoek van het Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) Committee, dat onderzoek doet naar de toekomst van audit in het Verenigd Koninkrijk. De bestuurders zeggen de uitkomsten van het onderzoek van de Competition and Markets Authority (CMA) en de Kingman Review voor het grootste gedeelte te onderschrijven, maar zijn op een uitzondering na niet voor joint audits en het afsplitsen van de auditafdelingen tot nieuwe kantoren.

Bill Michael, chairman van KPMG UK, brak met de gelederen door te zeggen dat het afsplitsen van de auditafdelingen de "juiste richting" is, maar benadrukte dat het niet per se een waterdichte oplossing is. Desalniettemin bewegen de Britse kantoren al richting het scheiden van controle- en adviesdiensten. KPMG UK kondigde eind vorig jaar al aan voortaan geen advieswerk meer te doen voor FTSE 350-controleklanten en tijdens de BEIS-sessie kondigden PwC UK en EY UK aan niet-essentieel advieswerk voor beursgenoteerde controleklanten af te bouwen.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.