Nieuws

Gerrit Zalm commissaris bij Danske Bank

Gerrit Zalm wordt commissaris bij het door een grote witwasaffaire geplaagde Danske Bank.

De grootste bank van Denemarken wil dat Gerrit Zalm het eigen interne toezichtsorgaan komt versterken. Aandeelhouders stemmen op 18 maart over de aanstelling van de 66-jarige oud-minister van Financiën als lid van de rvc van Danske Bank.

Zalm had als minister van Financiën zitting in vier kabinetten en was vice-premier in het kabinet Balkenende III. Eerder was hij onder meer directeur van het Centraal Planbureau en partijleider van de VVD. Na zijn politieke loopbaan werd hij bestuurder en cfo bij DSB, de bank van Dirk Scheringa die in 2009 failliet ging. Zalm was toen al weg; hij werd in 2008 topman van ABN AMRO, een functie die hij tot 2017 vervulde. Hij was in de DSB-periode ook even als adviseur verbonden aan PwC.

Gerrit Zalm was verder voorzitter van de International Accounting Standards Committee Foundation, de toezichthouder op de internationale standardsetter die later werd omgedoopt in IFRS Foundation. In 2009 deelde hij zijn ervaringen uit de politiek en ambtenarij in het boek De romantische boekhouder.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.