Nieuws

ING aangeklaagd wegens manipulatie Mexicaanse obligaties

Amerikaanse pensioenfondsen klagen ING en negen andere banken aan wegens jarenlange manipulatie van de handel in Mexicaanse staatsobligaties.

Dat melden het NRC en het Financieele Dagblad. ING zou samen met onder meer Barclays, Deutsche Bank, JPMorgan, Banco Santander en Citigroup de prijzen van de obligaties hebben gemanipuleerd van 2006 tot begin 2017, toen de tien banken het alleenrecht hadden om te handelen in de schuldpapieren.

ING meldt de massaclaim in het jaarverslag, maar het is nog niet duidelijk om hoeveel geld het gaat. De pensioenfondsen zeggen zelf "honderden miljoenen dollars" aan obligaties te hebben gekocht. Zij roepen ook andere getroffen partijen op zich aan te sluiten bij de massaclaim.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.