Nieuws

Limperg Penning voor Peter Easton

Professor Peter Easton heeft de Limperg Penning gekregen voor zijn onderzoeks- en opleidingswerk op het gebied van accountancy.

Prof.dr. Peter Easton is alumni-hoogleraar accountancy en directeur van het Center for Accounting Research and Education aan de universiteit van Notre Dame in Indiana (VS). Hij ontving de onderscheiding op 17 mei in Washington uit handen van prof.dr. Stephan Hollander, hoogleraar financial accounting aan Tilburg University.

Easton kreeg de Limperg Penning voor zijn lessen op het terrein van financial accounting research, die hij sinds 2003 heeft gegeven aan bijna driehonderd Nederlandse studenten. Velen van hen hebben sindsdien ook actief bijgedragen aan de ontwikkeling van het vakgebied. Een aantal heeft later zelf een hoogleraarschap verworven, zowel binnen Europa als in de VS.

De Limperg Penning wordt door het Limperg Instituut, interuniversitair onderzoeksinstituut op het gebied van accounting en accountancy, toegekend aan wetenschappers die zich buitengewoon verdienstelijk maken op het vakgebied.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.