Nieuws

Nieuw NBA-themamagazine over data science

De NBA Ledengroep Accountants in Business heeft een nieuw themamagazine uitgebracht. Dit vierde themanummer is gewijd aan data science en verwante technologische ontwikkelingen.

Het gedrukte magazine is vorige week in de bus gevallen bij de NBA-leden werkzaam als accountants in business, maar bevat ook waardevolle informatie voor de hele beroepsgroep.

Volgens de beroepsorganisatie is het thema van dit nummer zeer urgent voor de financieel professional, omdat algemeen wordt aangenomen dat ontwikkelingen op het gebied van robotisering, process mining, data analytics en dergelijke een enorme impact zullen hebben op het financiële werkveld.

Toch staat de toepassing van dit soort instrumenten in de financiële functie nog in de kinderschoenen, is het beeld dat ontstaat uit een onderzoek van hoogleraar Frank Verbeeten, Jan Heinen en Mando Vroling, waarover zij in het magazine rapporteren. De beperkte adoptie van deze moderne technologieën heeft misschien te maken met een gebrek aan benodigde kennis, is de kernboodschap van hoogleraar Jan Bouwens.

Daarnaast bevat het magazine onder andere artikelen over blockchaintechnologie, data analytics bij BDO, het aanbod aan data science-opleidingen voor financieel professionals, en interviews met Caroline Wielinga (cfo van BDR Thermea Group) en Evelien Visser (manager data science ABN Amro).

Eerder verschenen themanummers over klimaat, ethiek, en diversiteit en inclusie. Het themanummer 'Data Science' en de eerder verschenen nummers zijn beschikbaar op de NBA-site.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.