Nieuws

HSBC zet mes in banen na vertrek topman

De Britse bank HSBC gaat meer dan vierduizend banen schrappen door alle geledingen. Topman John Flint vertrekt al na anderhalf jaar als topman.

Dat maakte de bank maandag bekend zonder een duidelijke reden te geven. "We schrappen minder dan twee procent van ons personeel wereldwijd. Maar we besparen straks vier procent van onze loonkosten", zei financieel directeur Ewen Stevenson in een toelichting.

Flints vertrek kwam als een verrassing. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door Noel Quinn (57), momenteel hoofd van de internationale divisie van de bank. Flint was al begonnen met het schrappen van banen. Hij had in april een kostenbesparingsprogramma aangekondigd.

Veel banken snijden in het personeelsbestand om de kosten te verlagen. Banken hebben onder meer last van de lage rentes en internationale handelsspanningen.

HSBC opende ook de boeken over de eerste helft van het jaar. Het zag de winst voor belasting met bijna zestien procent aandikken tot 12,4 miljard dollar. De omzet kwam bijna acht procent hoger uit op 29,3 miljard dollar. Verder gaat de bank voor 1 miljard dollar aandelen inkopen. HSBC heeft zijn hoofdkantoor in Londen maar doet een groot deel van zijn zaken in Azië.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.