Nieuws

Sports Direct in gesprek met MHA Macintyre Hudson

MHA Macintyre Hudson neemt mogelijk het stokje over van Grant Thornton als accountant van het beursgenoteerde Britse winkelbedrijf Sports Direct.

Dat melden Britse media. Sports Direct, een groot winkelbedrijf met een beurswaarde van ruim 1,3 miljard euro, 29 duizend werknemers en een omzet van 4 miljard euro, kwam vorige week in het nieuws omdat het geen nieuwe accountant kan vinden nadat Grant Thornton het contract niet wilde verlengen.

Omdat het vooralsnog niet lukte om een nieuwe accountant te krijgen had Sports Direct aangegeven wellicht gebruik te maken van Britse wetgeving die het mogelijk maakt dat de overheid een accountant dwingt om een opdracht aan te nemen. Het zou de eerste keer zijn dat die wetgeving zou worden toegepast.

Sports Direct gaf eerder aan dat de kans klein was dat een ander kantoor dan de grootse zes accountantskantoren de opdracht aankon. Sports Direct blijkt het nu echter toch bij een kleinere speler te proberen: MHA Macintyre Hudson staat met een omzet van 59,5 miljoen pond op de vijftiende plaats van accountantskantoren in het Verenigd Koninkrijk. Ter vergelijking: de big four hebben in het Verenigd Koninkrijk omzetten van tussen de 2,1 en 3,6 miljard pond.

MHA Macintyre Hudson heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn en mee te doen aan de tender. "We willen echter wel de volledige waarheid over waarom Grant Thornton voor de opdracht bedankte", aldus bestuursvoorzitter Rakesh Shaunak.

Grant Thornton heeft geen mededeling gedaan over waarom het de banden met Sports Direct heeft verbroken, maar analisten zeggen dat het te maken heeft met allerlei onregelmatigheden in de administratie, waaronder een belastingaanslag van 616 miljoen pond van België die naar boven kwam vlak voordat Grant Thornton op het punt stond een handtekening te zetten onder de jaarrekening.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.