Nieuws

'Forse afname tankstations dreigt'

De tankstation-sector gaat flink veranderen. Verwachting is dat het aantal tankstations de komende jaren fors zal afnemen.

Dat stelt voorzitter Erik de Vries van de NOVE, de belangenbehartiger voor particuliere pomphouders en brandstofvervoerders. In een gesprek met BNR Nieuwsradio signaleert De Vries verschillende ontwikkelingen: auto's die zuiniger worden, een sterke toename van het aandeel elektrische voertuigen, maar ook een veranderende rol van het tankstation in de toekomst. "Elektrische voertuigen kunnen thuis of op het werk laden, dan heb je geen tankstation nodig."

Volgens De Vries is Nederland "ruim bedeeld" met de huidige circa 4000 tankstations. "Economisch gezien kunnen we nu al met 3000 toe."

De NOVE-voorzitter ziet dat er meer onbemande tankstations komen, vanwege de lagere exploitatiekosten. Maar alleen flexibele stations, die alternatieve brandstoffen kunnen leveren of die zelfs produceren, zoals waterstof, kunnen in de toekomst overleven.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.