Nieuws

Eumedion onderschrijft aanbevelingen MCA-rapport

Beleggerskoepel Eumedion is het grotendeels eens met de dertig aanbevelingen in het eindrapport van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA).

Dat laat de beleggerskoepel weten in een reactie op het rapport. Rients Abma, directeur Eumedion: "Het stevige MCA-rapport biedt de accountantssector en hopelijk ook de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) veel food for thought. De aanbevelingen kunnen bijdragen aan de broodnodige verhoging van de kwaliteit van de accountantscontroles."

Eumedion ziet het MCA-rapport als een goede toevoeging op de conceptaanbevelingen van de CTA. Abma: "De MCA acht het na vijf jaar zelfregulering tijd voor een aantal wettelijke ingrepen. Eumedion kan de meeste aanbevelingen hieromtrent onderschrijven, vooral de aanbeveling om een financiële splitsing aan te brengen tussen de controle- en adviestak binnen accountantskantoren, de verplichte inzet van forensische accountants bij wettelijke controleopdrachten en het beter borgen van het publiek belang bij het opstellen en aanpassen van de auditstandaarden. Deze aanbevelingen zijn welkome toevoegingen op de conceptaanbevelingen van de CTA ten aanzien van andere partijen die belang hebben bij een kwalitatief hoogstaande accountantscontrole (zoals de auditcommissie en de aandeelhoudersvergadering)."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.