Nieuws

IFIAR: 'doel van 25 procent verbetering auditkwaliteit net niet gehaald'

Auditkwaliteit is sinds 2015 wereldwijd met 21 procent verbeterd. Daarmee heeft het International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR) net niet zijn doel bereikt van 25 procent verbetering.

Dat meldt het IFIAR, een wereldwijd netwerk van 55 onafhankelijke toezichthouders. Een werkgroep van het IFIAR, de Global Audit Quality Working Group (GAQ WG), stelde in 2015 samen met de grootste wereldwijde netwerken van accountantskantoren (Global Public Policy Committee-netwerken (GPPC)) het doel vast om de inspectiebevindingen bij controles van oob's in vier jaar tijd met 25 procent te verbeteren. In 2015 waren er inspectiebevindingen bij 39 procent van de controles bij leden van de GPPC-netwerken. Het doel was om dit terug te brengen naar 29 procent, maar uiteindelijk was 31 procent het eindresultaat.

Het IFIAR zegt enerzijds blij te zijn met de verbeteringen, maar anderzijds ook teleurgesteld te zijn dat het doel niet behaald is. De GAQ WG en de GPPC-netwerken hebben besloten weer te proberen om in vier jaar tijd de auditkwaliteit met 25 procent te verbeteren, ten opzichte van de resultaten van 2019.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.