Nieuws

Rotterdam wint Protiviti Internal Audit Innovation Award 2020

De gemeente Rotterdam is winnaar van de zesde editie van de Protiviti Internal Audit Innovation Award. Vijf internal audit teams presenteerden daarvoor online hun internal audit innovaties.

De gemeente Rotterdam dook in het auditen van complexe projecten. Hiertoe ontwikkelde zij een complexiteitsscan en vertaalde de auditbenadering in elf uitgangspunten, geïnspireerd op de projectbenadering uit de speelfilm Oceans 11. "Van de werkwijze van het toepassen van soft controls in een harde projectomgeving zullen vele andere organisaties ook profijt kunnen hebben", aldus jurylid en IIA-voorzitter Jantien Heimel.

De tweede plaats was voor Heineken, winnaar van de vorige twee edities. Hun pitch over remote auditing ging uit van gebruik van drones en camera's op de mobiele telefoon van auditees, op locaties waar auditors nu door corona niet kunnen komen.

De Protiviti Internal Audit Innovation Award (IAIA) is bedoeld om internal audit als vakgebied verder te helpen. Vijf teams presenteerden dit maal hun internal audit innovatie. Naast Rotterdam en twee teams van Heineken waren dat Achmea en FrieslandCampina.

De prijs wordt op 7 december tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Instituut van Internal Auditors (IIA) virtueel overhandigd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.