Nieuws

Eredivisie doet massaal beroep op staatssteun

Voetbalclubs in de eredivisie doen massaal een beroep op overheidssteun om de coronacrisis door te komen.

Dat blijkt uit navraag van BNR bij alle achttien clubs. Daaruit wordt duidelijk dat bijna alle clubs een aanvraag deden of gaan doen voor de NOW-regeling, die door de coronacrisis getroffen bedrijven in staat moet stellen werknemers in dienst te houden. Topclubs Ajax, PSV en AZ willen niet zeggen of ook zij gebruik maken van de tegemoetkoming. Feyenoord, nummer drie en bekerfinalist, bevestigt een aanvraag te hebben gedaan.

De clubs zijn door de coronacrisis in grote moeilijkheden gekomen. Ze lopen veel geld mis doordat het seizoen voortijdig moest worden afgebroken. Het Nederlandse profvoetbal zou meer dan 300 miljoen euro aan verloren inkomsten boven het hoofd hangen. De vrees is dat de zwaarste klap nog komt, als zou blijken dat ook in het nieuwe seizoen nog lange tijd zonder publiek moet worden gevoetbald.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.