Nieuws

Gemeentelijke en provinciale accountantsproducten toegankelijker

De Rijksoverheid heeft gemeentelijke en provinciale financiële stukken centraal toegankelijk gemaakt via een online dashboard.

Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Onder meer begrotingen, jaarrekeningen, controleverklaringen en het verslag van bevindingen van de accountant zijn online in te zien via Findo. Het betreft de informatie vanaf verslagjaar 2018.

De website brengt volgens het ministerie onder andere ook IV3-data, gemeentefondsdata (vanaf 2008) en CBS (vanaf 2010) samen. Buiten de standaardanalyses op het dashboard is het mogelijk om via de databank zelf variabelen te selecteren, bijvoorbeeld ook de strekking van de accountantsverklaring, en gemeenten op individueel- en groepsniveau te vergelijken. Het is daarnaast mogelijk om links te maken van gemaakte analyses en die te delen. Geselecteerde data is te downloaden als Excelbestand of pdf.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.