Nieuws

'Melding betalingsonmacht niet meer nodig'

Het ministerie van Financiën heeft besloten dat het niet meer nodig is om een aparte melding betalingsonmacht in te dienen. Die melding moest tot voor kort nog afzonderlijk worden ingediend als een ondernemer uitstel van betaling voor loonheffing of omzetbelasting nodig had in verband met de gevolgen van de coronacrisis.

De maatregel geldt zowel voor inmiddels verstreken als toekomstige tijdsvakken. Het ministerie geeft een voorbeeld: "Een bv draagt de loonheffing over de maand februari 2020 ivm de coronacrisis niet af. Op 24 april 2020 ontvangt de vennootschap de naheffingsaanslag. Hiervoor doet de bv een verzoek om bijzonder uitstel van betaling in verband met de coronacrisis. Deze wordt als melding betalingsonmacht aangemerkt. Niet alleen voor de komende tijdvakken maar ook voor de maand februari is de melding tijdig."

Op de website van de Belastingdienst is meer informatie te vinden over het uitstellen van betaling en betalingsonmacht.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.