Nieuws

Themanummer MAB: De internal-auditfunctie wetenschappelijk belicht

Het Instituut voor Internal Auditors (IIA) en het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) hebben samen een themanummer van het MAB uitgebracht, geheel gewijd aan de internal auditor. De special belicht de internal-auditfunctie (IAF) vanuit een wetenschappelijk perspectief.

"Deze speciale uitgave omvat negen artikelen en twee prikkelende essays van auteurs die ruimschoots hun sporen binnen het vakgebied hebben verdiend", aldus het IIA. Per artikel is bovendien een introducerende video beschikbaar. Volgens gastredacteur prof. dr. Edo Roos Lindgreen RE geven de artikelen een "caleidoscopisch beeld van de IAF dat elke MAB-lezer zal kunnen boeien. Daarnaast leveren zij een bijdrage aan bestaande én toekomstige onderzoeksliteratuur."

De eerste drie bijdragen beschouwen de IAF in zijn huidige context. Vervolgens gaan twee artikelen over de menselijke factor binnen de IAF. Hierna behandelen drie artikelen de actuele ontwikkelingen die de IAF doormaakt, zoals de betekenis van digitalisering en algoritmes en aansluitend twee bijdragen over de werkwijze van de IAF in de praktijk. Het themanummer sluit af met een essay over de rol van de IAF in een complexe wereld waarin innovatie essentieel is om te overleven.

Jantien Heimel, voorzitter van IIA Nederland, heeft het eerste exemplaar virtueel in ontvangst genomen. "Het blad is vanaf vandaag online te lezen op MAB. Daarnaast delen we de komende weken de artikelen en de video's op onze IIA-site én op de IIA LinkedIn-pagina, waar men kan reageren op en discussiëren over de inhoud", aldus Heimel.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.