Nieuws

'Zakelijke advocatuur druk, maar minder fusie- en overnamewerk'

Veel advocatenkantoren hebben het vanwege de coronacrisis extra druk, omdat veel ondernemers met vragen zitten. Het fusie- en overnamewerk droogt echter snel op, omdat bedrijven fusies en overnames veelal uitstellen.

Dat blijkt uit een rondgang langs advocatenkantoren door Advocatie.nl. De kantoren laten weten dat er veel vragen binnenkomen op het gebied van arbeidsrecht, financieringen, insolventie en verzekeringsrecht in de afgelopen weken volop extra vragen binnenkrijgen over personeel, financieringen en betalingsverplichtingen. Verder ontvangen zij ook veel vragen van werkgevers over de AVG, en dan met name omdat werkgevers willen weten in hoeverre zij vragen mogen stellen over de gezondheid van werknemers.

De meeste kantoren geven aan dat het fusie- en overnamewerk opdroogt. Als de crisis echter lang aanhoudt kan dit werk echter weer toenemen, vanwege gedwongen verkopen. De meeste bedrijven en investeerders zijn voorlopig echter nog bezig met het overeind houden van bedrijven. 

Wel merken de kantoren dat er geen zittingen meer doorgaan. In plaats van procederen zijn veel kantoren daarom voornamelijk bezig met adviseren. Sommige kantoren geven aan dat, "hoe wrang het ook is", de insolventiepraktijk het op termijn druk zal krijgen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.