Nieuws

Omzet Countus stijgt naar 47,5 miljoen

Countus heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van 47,5 miljoen euro, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van 2018 (45,9 miljoen euro). De nettowinst groeide naar 4,3 procent van de omzet. De omzet per fte steeg van 109.100 naar 110.400 euro.

Het kantoor heeft daarmee de groei goed vastgehouden, aldus Countus. "Omzet en winst zijn gestegen, de financiële positie is robuust, de portefeuille is gegroeid en er is veel geïnvesteerd in talent, integrale dienstverlening en kwaliteit."

"De coronacrisis heeft een ongekende impact op de economie en ook op de bedrijfsvoering van onze klanten. Veel klanten zitten in een stormachtige en onzekere periode en komen voor moeilijke uitdagingen en beslissingen te staan. Wij bieden onze klanten de optimale ondersteuning die zij juist nu extra nodig hebben. En dat wordt mede mogelijk gemaakt door onze eigen solide basis", aldus directievoorzitter Bob Seemann bij de presentatie van de jaarcijfers 2019.

Het eigen (groeps)vermogen nam toe tot ruim 18 miljoen euro. De solvabiliteit komt daardoor uit op 73,2 procent. "Er zijn weinig accountantskantoren met zulke hoge buffers in de markt te vinden", aldus Seemann.

De klantenportefeuille van het kantoor is in 2019 weer gegroeid, vooral in de marktgebieden Agro-business, Agri-business, Leisure en Zorg. Daarnaast zijn de activiteiten met betrekking tot omgevingsvergunningen en bouwbegeleiding verzelfstandigd onder het nieuwe merk De Omgevingsadviseurs.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.