Nieuws

Vraag van de Dag: samenvatting continuïteits-veronderstellingen

De Helpdesk Vaktechniek van de NBA krijgt veel vragen over de continuïteitsveronderstelling voor boekjaren eindigend 31 december 2019. Daarom is een samenvatting met een tabel opgesteld.

Sommige accountants erkennen normaal niet zo veel met continuïteitsproblematiek te maken te hebben. Nu als gevolg van de coronacrisis wel. “Bestaat er een overzicht hoe ik hiermee om moet gaan in de jaarrekening 2019 en in de controleverklaring?”

NBA Alert 42 geeft antwoord op de meeste vragen, aldus de helpdesk. Toch kwamen er de nodige vragen van accountants uit de zorgsector, uit de samenstelpraktijk en uit de controlepraktijk. Er is behoefte aan verduidelijking van begrippen en over toepassing van Standaard 570 en 706.

Daarom heeft de helpdesk een korte samenvatting en een tabel gemaakt in een pdf-document, waarin een en ander overzichtelijk wordt aangegeven. “De huidige situatie kent zoveel onzekerheden, dat accountants het beste voorzichtig kunnen zijn met het wekken van de indruk dat ze een beter inzicht hebben in de toekomstige ontwikkelingen dan de ondernemingsleiding zelf”, zo benadrukt de helpdesk.

Kijk op NBA HELPT voor meer praktijkvragen voor de helpdesks.

» Continuïteitsveronderstelling samenstel- en controlepraktijk voor boekjaren eindigend 31-12-2019

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.