Nieuws

Lichte omzetgroei EY Nederland

De omzet van accountants- en advieskantoor EY Nederland is in het boekjaar 2019/2020 met 3,2 procent gestegen, van 877 miljoen euro naar 905 miljoen euro. De winst daalde met vijf procent, van 161 miljoen euro naar 153 miljoen euro.

Dat meldt EY in zijn jaarverslag 2019/2020, dat afliep op 30 juni 2020. Het kantoor noemt de resultaten "ondanks de impact van Covid-19" bevredigend. Coen Boogaart, voorzitter raad van bestuur EY Nederland: "Tot aan de uitbraak, liepen onze resultaten in lijn met onze verwachtingen. Het beloofde een prima jaar te worden. De laatste vier maanden van het boekjaar gooiden echter roet in het eten. De omzet is weliswaar met een groei van drie procent op peil gebleven, de winst is daarentegen met vijf procent gedaald. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn personeelskosten die doorliepen terwijl de groei van de omzet achterbleef op plan en reserveringen die we hebben moeten treffen voor met de crisis samenhangende risico’s."

Bijna alle servicelijnen groeiden, op Strategy and Transactions na. "Na een forse groei in het voorgaande jaar, moest met name het onderdeel Strategy and Transactions een stap terug doen. Opdrachten vielen weg of werden uitgesteld", aldus EY. Verder nam het aantal medewerkers licht af, van 4.707 naar 4.552. Het aantal partners daalde van 263 naar 255. Het aantal fte groeide echter met 1 procent.

Omzet per servicelijn (in mln. euro)

  2019/2020 2018/2019
%
Assurance 343 339 1,18
Tax 297 287 3,5
Consulting 152 147 3,4
Strategy and Transactions 74 75 -1,3
Overig 39 29 34,5
Totaal 905 877 3,2

Boogaart: "De uitbraak van Covid-19 heeft onze organisatie zwaar op de proef gesteld. Onze partnergroep en medewerkers hebben zich daar fantastisch doorheen geslagen. In korte tijd wisten we onze organisatie te transformeren van een kantoor- naar een thuiswerkorganisatie, maar wisten we ook de dienstverlening aan onze klanten op peil te houden. In een tijd van grote onzekerheid en verandering heeft iedereen daar samen de schouders onder gezet en de veerkracht van onze organisatie aangetoond."

Boogaart zegt verder geen concrete verwachtingen te hebben wat betreft het komende boekjaar. "De ontwikkeling en de impact van het coronavirus zijn afhankelijk van vele factoren die op dit moment moeilijk te voorspellen zijn."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.