Nieuws

NBA Young Profs gestart met derde editie onderzoek

Op 22 oktober is de commissie NBA Young Profs gestart met de derde editie van een tweejaarlijkse enquête, gericht op jonge (aankomend) accountants. Doel is te onderzoeken waar het accountantsberoep in de ogen van jonge collega's staat.

In het onderzoek wordt opnieuw gevraagd hoe jonge professionals de grote aandacht voor het beroep ervaren en of zij merken dat er veranderingen plaatsvinden. Ook onderzoekt de NBA Young Profs-commissie een aantal actuele thema's, zoals duurzaamheid en thuiswerken.

De resultaten uit de enquête gebruikt de commissie onder meer als input voor de gesprekken met het bestuur van de NBA, hogescholen, universiteiten en accountantskantoren. Eerdere edities van het onderzoek zorgden voor de nodige media-aandacht, met name rondom het thema werkdruk.

Young profs

De commissie richt zich op young profs die bezig zijn met de praktijkstage of praktijkopleiding, of die een opleiding tot accountant met succes hebben voltooid, maar nog niet staan ingeschreven in het register. Ook leden die maximaal vijf jaar staan ingeschreven in het register, of langer zijn ingeschreven, maar jonger zijn dan 35 jaar, gelden als young profs.

De jonge beroepsgenoten hebben de uitnodiging voor deelname aan de enquête per mail ontvangen vanuit de NBA. Young profs die geen uitnodigingslink hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de NBA Young Profs via youngprofs@nba.nl. Ook het attenderen van young profs op de enquête wordt op prijs gesteld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.