Nieuws

Gevluchte topfiscalist gaat in beroep tegen veroordeling belastingfraude

Een fiscalist die voorheen werkzaam was bij Deloitte en BDO gaat in beroep tegen een veroordeling tot vijftien maanden celstraf wegens het ontduiken van 150 duizend euro belasting. De man is sinds 2019 onvindbaar.

Dat meldt De Telegraaf. De fiscalist, voormalig partner bij Deloitte, werd afgelopen zomer schuldig bevonden aan het plegen van belastingfraude in de periode 2010 tot 2013. De accountant van de man, die als getuige is opgeroepen, heeft verklaard dat hij gezien heeft dat de man hogere voorschotten van Deloitte heeft ontvangen dan in de aangiften zijn opgenomen.

De samenwerking tussen de accountant en de fiscalist is opgezegd, omdat er discussie bleef bestaan over de uitstaande btw-schuld. De accountant heeft de fiscalist er toen nog op gewezen dat hij als bestuurder van de vennootschap de verantwoordelijkheid droeg voor het suppleren van deze verschillen.

In afwachting van zijn hoger beroep is de fiscalist gevlucht, volgens de Telegraaf naar Miami in de VS. De Telegraaf meldt dat de man voor 150 duizend euro aan belasting heeft ontdoken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.