Nieuws

Webinar voor niet-oob-kantoren: Proefdraaien bij rapporteren over fraude en continuïteit

Vanaf 1 januari 2022 kunnen niet-oob-accountantsorganisaties ervaring opdoen met het rapporteren over fraude en continuïteit in de controleverklaring bij de jaarrekening. De NBA organiseert op 7 december een webinar om dit 'proefdraaien' nader toe te lichten.

Het NBA-bestuur besluit naar verwachting in december om de rapportage over fraude en continuïteit vanaf 1 januari 2023 verplicht te stellen, ook voor niet-oob-accountantsorganisaties. Het gaat daarbij dan om de controleverklaring vanaf het verslagjaar 2022. Hoewel de definitieve beslissing dus nog moet worden genomen, biedt het Platform niet-oob-accountantsorganisaties aan kantoren alvast de gelegenheid zich voor te bereiden op deze verplichting.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de opzet van het proefdraaien over het verslagjaar 2021. Wat betekent dit voor het kantoor en wat is het voordeel van deelname? Ook wordt meer verteld over de ondersteuning die niet-oob-kantoren hierbij kunnen verwachten.

Het webinar wordt gehouden op 7 december 2021 van 15.00-16.30 uur. NBA-leden en andere belangstellenden van niet-oob-kantoren worden uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via nba.nl. Meer informatie over het webinar is beschikbaar via Fred de Vries (projectleider Platform niet-oob), e-mail f.devries@nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.