Nieuws

NBA en SRA starten mkb-onderzoekscentrum

De Commissie MKB van de NBA, de SRA en het AC-scholenoverleg starten met een mkb-onderzoekscentrum. Dit centrum richt zich op strategische en inhoudelijke onderwerpen die van belang zijn voor mkb-accountants.

Doel is om vier tot zes praktijkgerichte onderzoeken per jaar uit te voeren. Daarmee krijgen accountants werkzaam in de mkb-praktijk, na de eerdere opheffing van NEMACC, weer een op dit segment gericht onderzoekscentrum.

NBA-bestuurslid Annique van der Ha is blij met het besluit tot oprichting van het onderzoekscentrum. “Op dit moment blijven strategische, inhoudelijke onderwerpen door tijd- en capaciteitsgebrek bij mkb-accountants vaak liggen. Het initiatief van de Commissie MKB, SRA en het AC-scholenoverleg stimuleert innovatieve praktische toepassingsmogelijkheden.” Volgens Van der Ha maakt het kunnen deelnemen aan innovatieve onderzoeken het beroep van accountant ook aantrekkelijker voor (potentiële) studenten.

Mkb-agenda 2022

Het mkb-onderzoekscentrum maakt deel uit van een gezamenlijke mkb-agenda van de Commissie MKB en de SRA voor 2022. Zij komen met meerdere gezamenlijke projecten, die moeten bevorderen dat de mkb-accountant ook in de toekomst van toegevoegde waarde blijft.

De mkb-agenda geeft een concrete invulling aan de toekomst van de accountant in het mkb en aan de positie van de mkb-accountant binnen de NBA. Bij de totstandkoming van de gezamenlijke activiteiten is ook input van de Novaa meegenomen en verwerkt.

Op de agenda staan, naast het mkb-onderzoekscentrum, projecten op het gebied van kwaliteitsindicatoren, beroepsprofiel en certificeringsbevoegdheid, regelgeving en duurzaamheid. Daarnaast is de NBA, op basis van het overleg, aan de slag gegaan met een mkb-toets op regelgeving en een uitbreiding van het werkveld van de Commissie MKB naar assurance in het mkb. Ook de publiekscampagne van de NBA, gericht op mkb-ondernemers, is onderdeel van de agenda.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.