Nieuws

Webinar Continuïteit: resultaten groot onderzoek naar faillissementen

De werkgroep Continuïteit deelt donderdag 9 december tijdens een webinar de uitkomsten van een data-analyse door de Foundation for Auditing Research (FAR) naar faillissementen in Nederland tussen 2012 en 2020.

Op 9 december van 15.00-16.30 uur organiseert de NBA-werkgroep Continuïteit het webinar 'Continuïteit: ons gezamenlijke belang', over de rol van de externe accountant bij (dis)continuïteit van organisaties. Het webinar is gratis.

De Werkgroep Continuïteit is een samenwerking tussen de NBA, SRA en accountantsorganisaties en werkt in opdracht van de Stuurgroep Publiek Belang aan het thema continuïteit in het accountantsberoep.  

WebinarContinuiteit_900x590.jpg

Tijdens het webinar maakt de werkgroep "tussentijds de balans op". De werkgroep deelt de resultaten van de verschillende onderdelen van het uitgevoerde onderzoek, waaronder data-analyse door de Foundation for Auditing Research (FAR) naar faillissementen in Nederland tussen 2012 en 2020, inzichten in wetenschappelijke publicaties met betrekking tot het onderwerp 'continuïteit en accountant' en een oorzaakanalyse naar de factoren die een rol spelen bij het tijdig en adequaat signaleren van continuïteits-vraagstukken in een onderneming.

De resultaten worden besproken met Noor Zetteler (Wijn en Stael - partner (curator)), Carlo Renne (Deloitte - partner en Risk & Reputation Leader) en Arnout Traas (Heijmans, Vreugdenhil en ABAB accountants en adviseurs - commissaris).

Met de onderzoeksresultaten, input uit gesprekken met stakeholders en het webinar op 9 december werkt de Werkgroep Continuïteit in de komende maanden concrete verbetervoorstellen uit. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.